Chandima Yoga
Chandima Yoga
 
yogamat met bloemen

Hoe ziet een yogales bij Chandima Yoga eruit?

Elke les staat er een thema centraal, wat zorgt voor een bepaalde verdieping in de les. Nadat je hebt kunnen ‘landen’ op de mat, komen we rustig in beweging met de yogahoudingen. De les is zodanig opgebouwd dat verschillende soorten beweging aan bod komen, zoals voorover- en achteroverbuigingen, twists en zijwaartse oefeningen. Dit helpt bij het verkrijgen van meer flexibiliteit en een goede doorstroming in het hele systeem. Hierdoor kan de energie beter stromen. Tijdens de les is ook aandacht voor de ademhaling; gedurende de yogahoudingen, maar ook in aparte ademoefeningen. Verder zijn er oefeningen voor aandacht en concentratie. Op het eind is het, na de inspanning, tijd voor de ontspanning. Ontspanning zorgt ervoor dat we ruimte in onszelf kunnen ervaren. Wanneer je je ruim voelt, zal het je beter lukken om mee te bewegen met wat er in het dagelijks leven gebeurt, met de kleine en grote dingen. Ook lukt het dan beter om zaken wat meer van een afstand te zien. Het is daarom heel waardevol om te leren hoe je je lichaam en geest kunt leren ontspannen.

Als afsluiting drinken we samen een kopje thee, waarbij we nog wat dieper op het thema van die les ingaan. Dit helpt jou om ook buiten de mat, in het dagelijks leven, te ervaren wat yoga voor jou kan doen.

 

Yoga... Moet je daar niet heel lenig voor zijn?

Nee hoor, zeker niet! Iedereen doet de oefeningen op een manier die voor hem/haar werkt. Regelmatig worden er opties gegeven bij een houding, zodat je deze kunt aanpassen naar jouw behoefte. Het kan zijn dat een houding een beetje onwennig voelt, vooral als je net begint met yoga. Dit is niet erg. Het mag echter nooit pijn doen; luister goed naar jouw eigen lichaam en respecteer jouw eigen grenzen. Als je wat langer yoga beoefent, zul je merken dat je steeds flexibeler wordt. Iedereen heeft echter zijn/haar eigen bouw, waardoor per persoon heel verschillend is wat (uiteindelijk) mogelijk is. 

 

Tips voor de les

  • Het is fijn om loszittende kleding te dragen, waarin je goed kunt bewegen.
  • Je hoeft geen schoenen aan tijdens de les.
  • Matjes zijn aanwezig, maar mocht je zelf een yogamat mee willen nemen, dan is dat natuurlijk prima. Als je geen mat meeneemt, dan graag wel een handdoek meenemen.
  • Het is aan te raden om niet te zwaar te eten voor een les.
  • Kom op tijd; zorg dat je uiterlijk 5 minuten vóór aanvang van de les aanwezig bent, zodat we met elkaar rustig de les in kunnen gaan op het afgesproken tijdstip.