Chandima Yoga
Chandima Yoga
 
foto yogadocente Rosanne Sprengers-Scholten.jpeg

Over yogadocente Rosanne

Mijn naam is Rosanne Sprengers-Scholten. Mijn yogareis is een aantal jaar geleden begonnen, vanuit de wens om wat meer rust en ontspanning in mijn hoofd en lijf te ervaren. Maar het heeft mij uiteindelijk zoveel meer gebracht!

Dankzij yoga kom ik steeds dichter bij mijzelf, waardoor ik beter kan voelen wat ik nodig heb. Hierdoor ben ik meer vanuit mijn hart gaan leven in plaats van vanuit mijn hoofd. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik keuzes heb gemaakt die misschien niet de makkelijkste waren, maar die mij uiteindelijk wel gelukkiger gemaakt hebben. Yoga heeft mij ook meer compassie gebracht. Ik heb geleerd dat kracht niet iets is wat uit strengheid en hardheid komt, maar dat het juist schuilt in ‘milde’ zaken, zoals goed zorgen voor jezelf en je grenzen aangeven. Als je goed voor jezelf zorgt, sta je meer in je eigen kracht en kun je er ook veel beter voor anderen zijn. Door yoga heb ik ook geleerd om meer mee te bewegen met dat wat het leven brengt. We hebben over veel omstandigheden geen controle, ook al proberen we dat vaak uit alle macht. Het is voor mij een hele waardevolle les om situaties, ook als ik ze als minder prettig ervaar, als lessen te zien, waardoor ik weer verder kan groeien. Dit alles is een ongoing process, er valt nog zoveel te leren en ontdekken! Zoals bovenstaande duidelijk maakt, houdt yoga voor mij niet op als ik van de mat afstap. Het waardevolle van yoga is voor mij ook (of juist) de toevoeging die yoga in het dagelijks leven kan hebben.

Na enkele jaren zelf yogalessen gevolgd te hebben bij yogaschool Deva Deva (toen nog gevestigd in Lisse), ontstond de wens om mij verder te verdiepen in yoga en meditatie. Toen mijn docente vroeg of ik misschien interesse had in de 3-jarige docentenopleiding van Deva Deva, aarzelde ik dan ook geen moment. Er volgden drie hele inspirerende, leerzame jaren, waarin ik mij met heel veel plezier verdiept heb in de beoefening en studie van yoga. 

Naast het lesgeven aan een groep, wat ik erg fijn vind om te doen, kwam ook het bieden van individuele yoga op mijn pad. Dit heb ik gedaan bij Vitaliteit Centrum Katwijk aan den Rijn. Hierbij gaf ik yogales in 1-op-1 sessies, waarbij door middel van beweging, ademhalings- en ontspanningsoefeningen gewerkt werd aan het verminderen van aan spanning gerelateerde klachten. Dit gebeurde in samenwerking met de fysiotherapeut van het centrum. Tijdens deze sessies ontdekte ik hoe waardevol het is om samen te kijken waar precies behoefte aan is en om de yoga daar op af te stemmen. Daarom heb ik besloten om ook indiviuele yogalessen aan te bieden.

Wanneer ik niet bezig ben met yoga, breng ik graag tijd in de natuur door. Uitwaaien op het strand, wandelen door het bos, heerlijk! Ik merk dat de natuur voor mij ook een mooie inspiratiebron is. We kunnen zoveel leren van wat in de natuur gebeurt. Mijn leven wat meer afstemmen op de seizoenen is iets wat ik de afgelopen tijd steeds meer aan het ontdekken ben. Het helpt mij onder andere om meer in het moment te leven en daarvan te genieten. Ook voor de yogalessen laat ik mij graag inspireren door de natuur en de seizoenen. Vind je het leuk om meer te lezen over de natuur als inspiratie? Lees dan vooral mijn blogs!

Vanuit mijn kennis en ervaring is het mijn passie om ook jou yoga te laten ervaren, te ontdekken hoe yoga voor jou werkt. 

Spreekt dit jou aan? Neem dan contact met mij op en wie weet zien we elkaar snel!

 
 

natuur balans

 

De naam Chandima

Mijn oorsprong ligt in Sri Lanka. Chandima is de naam die ik daar gekregen heb, en die nog altijd mijn tweede naam is. Ik merk dat yoga, van oorsprong een levenswijze uit India, voor veel mensen hier in het Westen, een krachtige manier is om in balans te komen. Voor mij staat de naam Chandima symbool voor deze brug tussen het Oosten en het Westen. Ik hoop dan ook dat ik in het welzijn van mensen kan bijdragen, hier in het Westen, met mijn Oosterse roots.

 

vrouw in yogahouding