Chandima Yoga
Chandima Yoga
 

Hoe ziet een groepsles bij Chandima Yoga eruit?

Elke les staat er een thema centraal, wat zorgt voor een bepaalde verdieping in de les. Nadat je hebt kunnen ‘landen’ op de mat, komen we rustig in beweging met de yogahoudingen. De les is zodanig opgebouwd dat verschillende soorten beweging aan bod komen, zoals voorover- en achteroverbuigingen, twists en zijwaartse oefeningen. Dit helpt bij het verkrijgen van meer flexibiliteit en een goede doorstroming in het hele systeem. Hierdoor kan de energie beter stromen. Tijdens de les is ook aandacht voor de ademhaling; gedurende de yogahoudingen, maar ook in aparte ademoefeningen. Verder zijn er oefeningen voor aandacht en concentratie. Op het eind is het, na de inspanning, tijd voor de ontspanning. Ontspanning zorgt ervoor dat we ruimte in onszelf kunnen ervaren. Wanneer je je ruim voelt, zal het je beter lukken om mee te bewegen met wat er in het dagelijks leven gebeurt, met de kleine en grote dingen. Ook lukt het dan beter om zaken wat meer van een afstand te zien. Het is daarom heel waardevol om te leren hoe je je lichaam en geest kunt leren ontspannen.

Als afsluiting drinken we samen een kopje thee, waarbij we nog wat dieper op het thema van die les ingaan. Dit helpt jou om ook buiten de mat, in het dagelijks leven, te ervaren wat yoga voor jou kan doen.

N.B. Momenteel vinden er geen reguliere groepslessen plaats bij Chandima Yoga. Hou de website en/of Facebook in de gaten voor updates.

 

yogamat met bloemen